Locaties: Kreekrug en Herenwerf

Inmiddels bestaat ons bedrijf uit 2 locaties, 1 ervan is gevestigd te De Lier en 1 te Maasland. We telen op beide vestigingen een heel mooi en groot assortiment bloeiende – en groene kamerplanten.

Locatie Kreekrug

In 1992 zijn we op de locatie Kreekrug te De Lier gestart met het telen van onze producten, tevens is dit ook de oudste vestiging van J&P ten Have.

De oppervlakte van deze locatie beslaat 2 hectare waarvan 16.600 m², inclusief 2500 m² werkruimte, is bebouwd. De kas is ingericht met rolcontainers die ook boven de bedrijfsruimte aanwezig zijn om zo de beteelbare oppervlakte van het bedrijf te verhogen.

In 2005 is het bedrijf van de naastgelegen buurman aangekocht. Dit chrysantenbedrijf is toen omgebouwd tot een Begonia productie bedrijf. Binnen dit bedrijf wordt er gebruik gemaakt van het geavanceerde teeltsysteem WPS (Walking Plant System).

De totale oppervlakte na de uitbreiding bedraagt 4 hectare waarvan 32.000m² is bebouwd. Aan de locatie Kreekrug telen we de Begonia en Poinsettia in potmaat 14 cm. De Betulia en Belove wordt geteeld in potmaat 19 cm en de groene kamerplanten in potmaat 17 cm. Per week worden er 30.000 Begonia’s verwerkt. De Betulia en Belove zijn een zusje van de Begonia en zijn uitermate geschikt voor buiten op terras en balkon. Van dit product worden er 16.000 per week verwerkt. In de maanden november, december en januari  wordt de teelt van Begonia, Betulia en Belove vervangen door de Poinsettia (Kerstster) en groene kamerplanten. 

Locatie Herenwerf

8 Jaar na de start aan de Kreekrug zijn we in 2000 op de locatie Herenwerf te Maasland gestart met het telen van onze producten dit bedrijf ligt in het tuinbouwgebied van de Oudecampsepolder. De oppervlakte van dit bedrijf bestaat uit 2,8 hectare land waarvan 22.500 m² aan glasopstanden. Aan de locatie Herenwerf telen we het hele jaarrond de Begonia en Blad Begonia in potmaat 13 cm. Sinds 2005 is de Gloxinia een belangrijke teelt binnen de locatie Herenwerf dit product telen wij van week 8 t/m week 44, zo’n 24.000 per week.
Per week worden er van de Begonia 16.000 planten en van de Blad Begonia 4.000 planten verwerkt.

De locatie Herenwerf is voorzien van een speciaal ingerichte bewortelingsruimte voor de Begonia en heeft een oppervlakte van 3800 m². Hier wordt een groot deel van onze eigen stekken beworteld, gesorteerd en klaargezet om opgepot te worden. De eigen Begonia moerplanten staan bij Pete de Bruijn aan de Scheeweg te De Lier en de rest kopen we in bij Koppe Begonia en Beekenkamp.

Verwerking

De verwerking van onze producten op beide locaties gebeurt grotendeels met behulp van een sorteersysteem. De planten worden doormiddel van een camera beoordeeld op hoogte, kleur, kwaliteit en rijpheid. Aan de hand van de gemeten waardes worden de planten met de zelfde specificaties naar rollenbanen afgestuurd. Vervolgens kunnen de planten geoogst worden met de gewenste specificaties van onze klanten.