MPS Certificeringen

Milieu en Kwaliteit

Milieu Programma Sierteelt (MPS)
De MPS-Groep ontwikkelt en beheert niet alleen certificaten op het gebied van duurzaamheid en milieu, maar voert zelf ook certificering uit. Daarnaast kunnen kwekers bij MPS terecht voor diverse trainingen binnen dit vakgebied.

Duurzame bloemen en planten.
In de sierteeltketen worden er door kwekers wereldwijd inspanningen geleverd om een schoon en duurzaam product te produceren. Door middel van certificeringen maken bedrijven deze prestaties zicht- en meetbaar. Op de onze website laat de sierteeltsector u graag zien hoe duurzaamheid op de bedrijven wordt toegepast en waarop u kunt letten bij het kopen van bloemen en planten.

 

MPS certificaten

Wij zijn trots op onze MPS-certificeringen, hiermee kunnen wij een nog schoner en duurzaam product produceren.

MPS-ABC
Registratie van hoeveelheid van meststoffen, gewasbeschermingsmiddelen, water en energie gebruik. Hoe minder er gebruikt wordt hoe duurzamer de teelt.
Wij zijn MPS-A, we gebruiken zo min mogelijk meststoffen, gewasbeschermingsmiddelen en water en de locatie Herenwerf gebruikt duurzame aardwarmte om de kas te verwarmen.

MPS-GAP
Een certificaat voor kwekers die aan de Retail leveren. Hierin wordt beschreven hoe er wordt omgegaan met veiligheid, (bedrijf)hygiëne, traceerbaarheid en personeelsbeleid.

MPS-Social Qualified
Stelt eisen aan het (sociale) personeelsbeleid van het bedrijf.

MPS-ProductProof
Registratie van gewasbeschermingsmiddelen. Door binnen 24 uur te registreren na het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en door 4 periodieke bladmonster onderzoeken per jaar kunnen we aantonen welke gewasbeschermingsmiddelen we wel en niet gebruiken. Zo zijn we transparant in ons middelen gebruik.
De certificering MPS-ProductProof hebben we sinds februari 2019.

Kijk gerust op de website van MPS voor meer informatie en als u ons nummer (600876) invoert ziet u alle certificeringen van
J&P ten Have vermeld staan.
Website MPS: Milieu Programma Sierteelt (MPS)